جايبة لكم موضوع رائع ان شاء الله يعجبكم عن التورتات وكيفيه عملها وان شاء الله الموضوع يكون له اجزاء عن كيفية تزيين التورتات
كيكة موس الشوكولاته
المقادير:
شريحه من الكيك الاسفنجي بالشكولاته
كاس كريم شانتيه
ظرف جلاتين مذوب في ماء ساخن
كاس كريمه باتسيير بالشكولاته
للوجه كرز وكريمه شانتيه
للجوانب شكولاته
الطريقه:
توضع شريحه الكيك في القالب المتحرك
نسقي الكيكه بالشيره
نخلط الكريم شانتيه بالكريم باتسيير ثم نضيف عليهم الجلاتين المذوب
تصب على الكيكه وتدخل في الثلاجه لمده يوم كامل
تزين بالكرز والكريمه والشكولاته0
كيكه موس الليمون
المقادير:
شريحه من الكيك الاسفنجي بالفانليا
كاس كريم باتسيير
كاس كريم شانتيه
ظرف جلاتين مذوب بماء ساخن
ملعقه من نكهة الليمون
كيس جلي بالليمون مذوب
للوجه كريمه شانتيه وشرائح من اللوز والليمون
الطريقه:
توضع الشريحه في قالب متحرك
نخلط الكريم شانتيه والكريم باتسيير ونكهة الليمون والجلاتين مع بعض جيدا
تصب على الكيكه وتدخل الثلاجه يوم كامل
تصب جلي الليمون على الوجه بالتدريج
يجمل ويقدم
كيكه الشاكلت شبس او قطع الشكولاته
المقادير:
شريحه من الكيك الاسفنجي
كاس كريمه باتسيير
كاس كريمه شانتيه
نص كاس من قطع الشكولاته
ظرف جلاتين مذوب
للوجه كريمه الغناش والجوانب شكولاته
الطريقه:
توضع شريحه من البلاسيك اسفل الطبق
تخلط الكريم باتسيير مع الكريم شانتيه والجلاتين وقطع الشكولاته
نصب ربع كميه الكريمه في الطبق ثم نضيف الكيكه ثم الكريمه الباقيه
ترش بالشكولاته على والوجه وتدخل الثلاجه لمده يوم تخرج وتجمل
هنا طريقة عمل كيك الشوكولاته عشان نعمل بيها اى تورته شوكولاته
6 بيضات
50 جرام سكر خشن
75 جرام سكر بودرة
150 جرام شوكولاتة خام
150 جرام زبده
150 جرام دقيق
)25 جرام كورن فلاور
فانيليا
للحشو
½ ليتر كريمة لبانى
100 جرام سكر بودرة
لتجميل وتزين الوجه
200 جرام شوكولاته خام
100 جرام زبده
مهم جدا عملية فصل الصفار عن البياض فى عمل التورتات
نخفق الصفار من 75 جرام بس من السكر البودرة
الخطو التانيه على حمام مائى دوبى 150 جرام من الشكولاته الخام وسيبيها
لما تبرد تماما وبعدين ضيفيها للفصار ببطىء شديد ولا تنسى عدم استخدام
المضرب كله بالمعلقه الخشب او الكاوتشوك
ناخد ال150 جرام ذبدة وغالبا بيتكون باكو كامل
نخفقه كويس بالمضرب لحد ما تصبح شبه الكريمه تماما
وبعدين نضيفه للخليط السابق
يعنى اصبح عندنا الصفار مع السكر والشوكولاته وبعدين الزبده المخفوقه
وفى النهاية نخفق البياض لوحده مع اضافة 50 جرام من السكر الخشن خفق جيد جدا بالمضرب الكهربائى
ونضيفه على الخليط بخفه وببطىء شديد جدا وبرضه التقليب بالملعقه الخشب او الكاوتشوك
وفى النهاية نخلط الكورن فلاور او النشا على الدجقيق ونضيفه ببطىء مععلقه معلقه للخليط السابق وبالتقليب البطىء ..
كده اصبحت العجينة جاهزة للفرن فى القالب او الصنيه بقى عندنا كيكه التورته جاهزة للفرن...
احشيهابالكريمهاللبانىالمخفوقهبالسكر(تديكىكريمشانتى رائع)
وزينيهابالشوكولابالزبده
بالمناسبه العجينة دى ممكن تعملى بيها جاتوه
الف صحة وعافية